Egg er næringsmessig sett et godt næringsmiddel. Med høyverdige proteiner, A- og D-vitaminer og viktige mineraler.
Eggets næringssammensetning
Protein
Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Aminosyresammensetningen i eggprotein er svært lik proteinet i menneskekroppen, og vi sier derfor at det har høy "biologisk verdi".
Fett
Fettet i egg er samlet i eggeplommen. 30 % av plommens vekt er fett, og dette fettet har evnen til å binde annet fett. Denne egenskapen som emulgeringsmiddel utnytter vi når vi lager majones.
Karbohydrat
Det finnes nesten ikke karbohydrat i egg.
Vitaminer og mineraler
Egg er rikt på vitaminer og mineraler. Det eneste vitaminet som ikke finnes i egg er vit. C. Vitamin B finnes som riboflavin, niacin (kun i hviten) og tiamin (kun i plommen). Vitamin A og D finner vi i relativt store mengder i plommen. Karoten, fargestoffet som også er i gulrøtter og som omdannes til A-vitamin i kroppen, gir plommen den gule fargen. Eggeplommen er rik på jern, mens kalsium, natrium, kalium og fosfor finnes i både plomme og hvite.