| ingefær | kvalitet: Økologisk
opprinnelsesland:
kildegodkjenning:
| Fersk eller tørket jordstengel fra den flerårige planten Zingiber officinale (lat.) i ingefærfamilien. Stammer trolig fra tropisk Asia. Ingefær dyrkes i tropene. Den har en aromatisk lukt, er i avskallet tilstand gulbrun og smaker brennende, inneholder 2- 3 prosent eterisk olje og 3- 5 fett.
Ingefær brukes som krydder eller smaksstoff til bakverk, gryteretter, kompotter, ingefærøl, likør o.l. Brukes også i folkemedisinen bl.a. mot ulike former for magebesvær, mot hodepine og mot forkjølelse. Forhandles dels som skrelt (hvit), dels som uskrelt (svart) ingefær. For øvrig har sortene navn etter produksjonsstedet: jamaicaingefær, afrikansk, japansk, kinesisk, lankisk ingefær osv.
Fersk eller tørket jordstengel fra den flerårige planten Zingiber officinale (lat.) i ingefærfamilien. Stammer trolig fra tropisk Asia. Ingefær dyrkes i tropene. Den har en aromatisk lukt, er i avskallet tilstand gulbrun og smaker brennende, inneholder 2- 3 prosent eterisk olje og 3- 5 fett.
Ingefær brukes som krydder eller smaksstoff til bakverk, gryteretter, kompotter, ingefærøl, likør o.l. Brukes også i folkemedisinen bl.a. mot ulike former for magebesvær, mot hodepine og mot forkjølelse. Forhandles dels som skrelt (hvit), dels som uskrelt (svart) ingefær. For øvrig har sortene navn etter produksjonsstedet: jamaicaingefær, afrikansk, japansk, kinesisk, lankisk ingefær osv. | |
|
|