Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Håndverk og lokal forankring.
Vi baker store, vi baker små...
Vi tror på håndverket.
Du kan stole på oss.
Vi er passe store.
Våre produkter
Forhandlere
Råvareinformasjon
Kontakt oss

kardemomme

kvalitet: Økologisk

opprinnelsesland:

kildegodkjenning:

 

Kardemomme kommer opprinnelig fra India og Sri-Lanka, og frøene er en viktig ingrediens i karripulver. I over 3 000 år gamle vediske medisinske skrifter anbefales kardemomme til slanking og lindring av smerter ved vannlating.

I Asia brukes kardemomme ofte som tilsetning til kaffe. Dette ble vanlig fordi man trodde at kaffe virket anafroditisk – altså at den nedsatte lysten (og evnen) til å hoppe i halmen. Kardemomme ble derimot regnet som å ha den motsatte effekten, og ville dermed motvirke kaffens uheldige bivirkninger.

Kardemommen ble innført til Europa rundt år 400 før vår tidsregning. De malte frøene ble benyttet som smakstilsetning i finere matlaging, og foreskrevet som et middel mot magebesvær ved forspisning. Kardemomme brukes i mange sorter matvarer og er populært i Skandinavia og visse deler av Asia.

Nyere forskning viser at kardemomme inneholder mange interessante bioaktive stoffer, er rik på antioksidanter og hindrer oppvekst av sopp og bakterier. I rotteforsøk er det vist at kardemomme kan ha en gunstig effekt på blodlipider og antioksidantforsvaret.

 

 

Den Gode Baker ASTelefon: 33 36 17 50Nettstedskart