Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Håndverk og lokal forankring.
Vi baker store, vi baker små...
Vi tror på håndverket.
Du kan stole på oss.
Vi er passe store.
Våre produkter
Forhandlere
Råvareinformasjon
Kontakt oss

løk

kvalitet: Økologisk

opprinnelsesland:

kildegodkjenning:

næringsinnhold

Denne kulturgrønnsaken skjøt første knoll i Midtøstens jord. Kineserne dyrket løk allerede for 3000 år siden. Hvitløk har vært kjent i hele 5000 år. Siden har løken vært vår mest anvendte grønnsak. Løk dyrkes og brukes så å si over hele vår klode. Løken passer til det meste og har hatt stor betydning for kokekunsten gjennom tidene. Det finnes vel knapt en grønnsak med større brukerpotensiale. All løk tilhører liljefamilien.

Helsegevinster
Løken gir oss mange helsegevinster. Historien forteller at man blir sunn og sterk av løk. De egyptiske slavene som bygde pyramidene levde nemlig i all hovedsak av løk og brød (og pyramidene er som kjent blant verdens eldste og største byggverk). Tegninger av både purre og hvitløk er etterlatt i pyramidene.

Vi kan vel knapt forstå hvilken betydning løken har hatt ? og har. I det gamle testamentet framgår for eksempel hvordan israelerne lovpriste løken da de gikk i egyptisk fangenskap. Løk fungerte som lønn for arbeidere og soldater og ? som nevnt foran ? som mat til slavene.

Velegnet klima
Løk har også på våre breddegrader sin historie. Den første grønnsak som ble dyrket i Europa, før både kål og nepe, var nettopp løken. I Norge er den omtalt allerede i den eldre Edda. Klimaet her i landet er velegnet til løkdyrking.

Den Gode Baker ASTelefon: 33 36 17 50Nettstedskart